REVIEW: Rachael Sage – Choreographic

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Jaap Smit

Hou je van prinsessenfilms? Zoete Disneyverhalen volgens een voorspelbaar-maar oh zo licht verteerbaar plot? Waar figuurtjes zingen en dansen? Mooi. Maar echt, mooi. Want dan ga je Choreographic van Rachael Sage goed waarderen.

De albumtitel is een misleidende, want je kan je spitzen in de kast laten staan bij het luisteren van Choreographic. Het ‘dans-gedeelte’ komt vooral uit Sage’s herinneringen aan haar tijd als ballerina, waarin ze een aantal successen boekte. Maar ‘eens een danser, altijd een danser’ dacht ze, toen ze zich opsloot in een hotel om nummers te schrijven. En to be clear, de Amerikaanse staat niet onder contract bij Disney, laat staan andere programma’s waar feelgood content centraal staat. Toch is Choreographic een album dat vriendelijke glittertjes strooit door middel van fijne fluisterpopsongs, die door haar goede feeën-stem en orkestrale decors fijn in het gehoor liggen. Een sterrenteam van sessiemuzikanten leende hun talenten om Choreographic tot in de puntjes te perfectioneren. De veertien nummers mogen er muzikaal zeker zijn.

Maar de momenten waarop Sage zich permanent je gehoorgang in danst zijn er weinig. Openingstrack Heaven (Is a Grocery Store) en I Don’t Believe It scoren de punten voor het album, dat verder bestaat uit aaiende liedjes die bedoeld zijn om op weg te dromen. Niet per sé te archiveren onder het kopje emotioneel en ook niet overdreven positief. Gewoon fijn, mellow en niet te aanwezig. Een prima aftershow na het kijken van [vul hier uw favoriete Disneyfilm in].

Luister van Choreographic:

  • Heaven (Is A Grocery Store)
  • Try Try Try
  • I Don’t Believe It

Of lees dit