REVIEW: SAINTE – Smile, and Wave

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Jaap Smit

Niet dat ze niet genoot van haar tijd in We Are The In Crowd, maar toch voelde Tay Jardine dat ze in haar poppunkband (die overigens prima liep) niet het onderste uit de kan kon halen. Haar soloproject SAINTE laat Jardine haar ware zelf weer ontdekken; naar eigen zeggen kwamen de nummers meer natuurlijk tot stand. Maar wel met een berg zoetstoffen.

Smile, and Wave is met zeven nummers een aardige EP om Tay eens in een ander daglicht te zien. De drie clips voor de nummers Eyes Are Open, Technicolor en With Or Without Me balanceerden op het randje van netvliespijnigende tinten, waarin SAINTE de rol van een stereotype sixties homemaker aannam. Maar deze visuele toffeetjes zijn minstens net zo stug als zoet; de synthrocktracks van SAINTE klinken bijzonder sterk.

Toegegeven, het is erg fijn dat Jardine voor deze set tracks haar nieuwe imago uit de grond stampte, want een intro van With Or Without Me op een WATIC-plaat zou wat maf klinken. Toch is Smile, and Wave overduidelijk meer een synthrockplaat dan wat popmoppies. Opener Eyes Are Open zet de toon met frisse heartbreak-poprock waar eigenlijk best lekker op mee te zingen is. In stem en stijl is het bruggetje naar Paramore’s Hayley Williams snel te maken, en dat is absoluut een compliment.

Het is goed om weer van Tay Jardine te horen en Smile, and Wave is een knappe binnenkomer voor SAINTE. Een tikkeltje braver dan hoe we haar bij WATIC kende, maar nog altijd een sterke songwriter met een brutaal neusje voor knetterende poprock.

Luister van Smile, and Wave:

  • Eyes Are Open
  • With Or Without Me
  • White Lies

gif-looking-for-band-2 bandparadise

Of lees dit