REVIEW: Seven Stories High – Deadweight (★★★★☆)

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Wies van der Heyden

De koning die alles in goud kon veranderen maar daar niet gelukkig van werd. Op de EP Deadweight van de poppunkers van Seven Stories High, staat de mythe over koning Midas voorop: “Deadweight is about letting go and putting happiness first. Through the medium of the tale of King Midas it discusses the issues of mental health and how it can change how you see/perceive things”, vertelt zanger Rhys Hyett. “We have all, either personally or through someone close to us, dealt with mental health issues and it was our hope that perhaps someone who was struggling would get something out of this.”

Koning Midas wenste dat alles wat hij aanraakte in goud zou veranderen. Maar deze wens bleek eerder een vloek te zijn dan een zegen wanneer hij zijn eigen dochter in goud verandert. De mythe is de rode draad in het album. Zo is in de clip bij het nummer Apathy te zien hoe een meisje langzaam in goud veranderd. En een nummer met zachte zang en donkeren akkoorden heet zelfs Midas.

In de EP wil Seven Stories High naar voren brengen dat het belangrijk is om écht geluk te herkennen en dat voorop te zetten. In de eerste twee nummers doen ze dat door stuwende drums en snelle gitaren. waarop gesprongen en gedanst kan worden. De laatste twee nummer zijn rustig en donker die langzaam opbouwen naar een dramatisch refrein.  

Een tegenstelling waardoor de EP in tweeën lijkt gesplitst. Deadweight bestaat duidelijk uit twee delen, maar het verhaal dat in alle nummers verstrengeld is, maakt de EP toch tot een geheel. Knap gedaan en zeker het luisteren waard. (★★★★☆)

Luister van Deadweight:

  • Apathy
  • Midas

 

Of lees dit