REVIEW: Slow Leaves – Enough About Me (★★★★☆)

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Jelle de Ru

Slow Leaves is het project van Grant Davidson uit het Canadese Winnipeg. Enough About Me is het tweede album van Slow Leaves waar Davidson muzikaal een hoofdrol in speelt. De jaren 70 Californische country-folk met licht-poëtische teksten is perfect voor de brakke zondagochtend.

De grootste uitdaging voor een album met kleine liedjes is of je de aandacht van de luisteraar vast kan houden. Een goede stem is hiervoor essentieel. Met een vocaal geluid dat doet denken aan een jonge Bruce Springsteen en wat weg heeft van Dan Auerbach in zijn solo-materiaal, is de stem van Davidson gerust overtuigend te noemen. Voeg hierbij een heldere kopstem en een fijne warmte toe en Davidson weet je dichter naar je geluidsinstallatie te trekken.

Een verrassend gitaarspelers is het tweede wapen voor een ontwapenend album. Enough About Me en How Do I Say klinken melodisch nieuw en verfrissend en toch bekend. Soms doet Slow Leaves een beetje denken aan het vroege werk van Angus and Julia Stone. Verder neemt een goede singer-songwriter je mee in het verhaal. Chinatown gaat prettig van start, maar neemt je net niet lekker mee aan de hand. Het nummer Moth is ook weinig overtuigend. Perpetual Sleep heeft echter een soort muzikale wrijving waardoor je wilt blijven luisteren.

Tot slot de vraag of je uit je zelf het album nog eens op zou willen zetten. Met de kleine veertig minuten die het album telt is het zo voorbij. Long Goodbye, is met een kort slotakkoord ineens afgelopen, waardoor je verlangt naar meer. Het album leent zich prima om op repeat te zetten. De hoge herkenbaarheid laat je al snel mee neuriën. Ook smelten de overgangen, orgeltjes, violen en duetten mooi in elkaar. Echter is het de vraag waar Slow Leaves in het enorme scala aan singer-songwriters, er boven uit springt. Enough About Me is een album dat prettig in het gehoor ligt, maar weinig urgentie vertoont. Al met al een plaat om te luisteren, te vergeten en dan heel vaak opnieuw te ontdekken op een rustige zondag. (★★★★☆)

Luister van Enough About Me:

  • How Do I Say
  • Enough About Me
  • Slow Leaves

Of lees dit