REVIEW: Terra Lightfoot – New Mistakes (★★☆☆☆)

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Daan Visser

Gelijk bij het openingsnummer Paradise pakt de gitaarriff je vast en lijkt alles vooralsnog te kloppen op Terra Lightfoot’s nieuwe plaat New Mistakes. Helaas is dit niet het geval, want na de herhaling van het openingsriff valt het nummer in elkaar en dat blijft het hele album zo.  Naast Paradise hebben nummers als Stars Over Dakota en Slick Back Kid ook deze vervelende eigenschap om in de eerste seconden veel te beloven en het niet waar te kunnen maken.

De teleurstellende nummers hebben waarschijnlijk te maken de productie. Het voorgaande album, Every Time My Mind Runs Wild uit 2016, was minder geproduceerd en had een krachtiger geluid. New Mistakes heeft meer reverb op de muziek gezet, waardoor het meer klinkt als mainstream, gemaakte pop. Dat is duidelijk te horen op nummers als Norma Gale. Dat is jammer, want als de stijgende lijn van het vorige album was doorgezet zou je een veel beter album hebben gehad.

Toch zijn er zeker pluspunten op New Mistakes. Op nummers als You Get High en Two Hearts is de invloed van Lightfoot’s vroegere band Dinner Belles te horen. Het zijn mooi, uitgebalanceerde en minimale nummers met invloeden uit de country en de jaren vijftig. Wat betreft de meer poppy nummers zijn Drifter en Three in the Morning de betere nummers op het album.

Het album in zijn geheel vormt geen geheel. Sommige nummers steken er met kop en schouders boven de rest uit, terwijl andere nummers weer heel erg tegenvallen en de aandacht niet weten vast te houden. (★★☆☆☆)

Luister van New Mistakes:

  • Drifter
  • You Get High

 

Of lees dit