REVIEW: The 1975 – I Like The Way You Sleep For You Are So Beautiful Yet So Unaware Of It

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Karlijn Tielemans

Neem even een goede hap adem voor de titel van het nieuwe album van The 1975: I Like The Way You Sleep For You Are So Beautiful Yet So Unaware Of It. Oeff, dat is best een eindje hè? Gelukkig kunnen we de naam ook afkorten naar I Like The Way You Sleep Is het dan ook echt zo een slaperig album?

Zeer ontspannend is het in ieder geval wel. Hier en daar is er wat uptempo te vinden, zoals in het nummer Love Me, wat toch ook wel mijn favoriet is van dit album. Verder vinden we vooral veel zachte klanken. Een beetje zweverig misschien? Er wordt vooral veel gezongen over een vrouw, de liefde en over het dromen ervan. Dus dit album hoort ook wel een beetje zweverig te zijn!

Wat de The 1975 nou zo uniek maakt? Ondanks dat het een popband is, is het zeker niet te mainstream. The 1975 is een unieke band. Met hele eigen klanken. Dit komt vooral door de stem van de zanger Matthew Healy. Hij heeft een hele eigen stem die makkelijk te herkennen is. Dit kan wellicht ook een kleine minpunt zijn, want deze stem is tenslotte zo eigen dat het misschien ook snel kan vervelen? Mijn tip is om het zelf te gaan ervaren en het nieuwe album te gaan beluisteren. Vanaf 11 maart is hij eindelijk te vinden op Spotify.

Luister van I Like The Way You Sleep For You Are So Beautiful Yet So Unaware Of It:

  • Love Me
  • Ugh
  • This Must Be My Dream
  • Paris

Of lees dit