REVIEW: The Black Angels – Death Song

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Bas Koppe

Met de bandnaam The Black Angels en helemaal de albumtitel Death Song verwacht je iets waarbij van de eerste seconde tot de laatste noot een muur van geluid op je afkomt. Waarbij alle volumeknoppen op elf staan en de bassdrum klinkt als een mitrailleur. Het is allemaal iets anders.

Het is een garagerock plaat waar de invloeden van de woestijn in doorklinken, dus veel fuzz en verderop (iets te) veel galm. Het is bijvoorbeeld jammer dat de nummers Half Believing en Comanche Moon na elkaar komen. In de eerstgenoemde gaat de volumeknop een beetje terug en in de tweede wordt de driekwartsmaat gehanteerd, iets wat een leuke afwisseling is.

Vanaf het nummer Estimate zakt de boel in elkaar. Op dit tweede gedeelte van de plaat zijn de psychedelische invloeden goed te horen. Dat is logisch, aangezien de bandnaam en albumtitel verwijzen naar een nummer van The Velvet Underground. Het is alleen jammer dat het tempo vanaf dit nummer lager ligt dan in het begin en rond hetzelfde niveau blijft. Ook de galm wordt veel ingezet op dit gedeelte van de plaat. Op een LP is dit waarschijnlijk een goede zet, dan kun je op beide kanten de songs tot hun recht laten komen. Op CD en stream mag er meer afwisseling in. Dit alles in overweging nemend zijn de liedjes individueel sterk. Het is alleen jammer dat er niet veel afgewisseld wordt tussen de verschillende kanten die deze band uitstekend beheerst.

Luister van Death Song:

  • Currency
  • Comanche Moon
  • Hunt Me Down

gif-looking-for-band-2 bandparadise

 

Of lees dit