REVIEW: The Cool Quest – Pulsar

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Wies van der Heyden

Funky bas, jazzy piano en een flinke dosis synths is toch wel het recept van The Cool Quest. De band uit Zwolle wist in 2015 menig festivalweide op zijn kop te zetten. Deze lijn zetten ze dit jaar door met een flink aantal festivals, twee EP’s en een albumrelease op de planning. De EP Pulsar was de eerste van het drieluik dat uitkwam.

De band kent sinds kort een nieuwe bezetting: ze moesten afscheid nemen van saxofonist Arjen Schipper. Gitarist Vadim Neef is toegevoegd als nieuwe kracht in de band. Een gitaar in plaats van een saxofoon heeft een nieuw geluid, wat in Pulsar goed te horen is. De nummers zijn elektronischer en hebben door de gitaar wat meer edge.

Ondanks de elektronische invloeden, blijft het net zo hard funken als het vorige album Funkin’ Badass. Als het nummer Heatwaves langskomt moet het lichaam wel mee bouncen op de beat.
De afsluiter, Freedom, laat met een langzaam slepende beat dan weer een hele andere kant, en vooral de veelzijdigheid van de band zien. De band weet als geen ander elektronische vibes te verwerken in de hiphop. Dat maakt ze uniek in hun soort.

Luister (vooral) van Pulsar:

  • Heatwaves
  • Freedom

Of lees dit