REVIEW: The Dirty Denims – Back With A Bang (PART 1)

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Maaike van der Linden

The Dirty Denims zijn terug met hun nieuwe album Back With A Bang dat uit twee delen bestaat. Het eerste deel is net uit en telt zes nummers, het tweede deel zal in oktober verschijnen. De band staat bekend om hun happy hardrock-geluid en energieke shows.

Het openingsnummer dat net zoals het album zelf Back With A Bang heet, geeft meteen aan wat de band wilt zeggen: “hoi! We zijn terug en we komen jullie wereld rocken”. Iets wat ze het hele album vol weten te houden. Alle zes nummers hebben een pittig tempo, lekker gitaarwerk dat wat wegheeft van AC/DC en de stem van Mirjam Sieben die het afmaakt. Het Eindhovense viertal gaat gewoon verder waar ze gebleven zijn. Is het heel ingewikkeld? Nee. Blaast het je he-le-maal omver? Ook niet echt, maar dat maakt niet uit. Zoals de band zelf zegt: “Waarom moeilijk doen, rechttoe rechtaan is juist veel lekkerder!” Toch lijken de nummers in de verste verte niet op elkaar, wat je in eerste instantie zou verwachten bij rechttoe rechtaan. Knap werk.

Make Us Look good begint wat rustiger maar vindt een perfecte afwisseling tussen een aanwezige gitaar-riff die blijft hangen en een wat minder volle chorus waardoor je niet verdrinkt in het gitaargeweld.  Afsluiter Can’t Get Enough of Rock ’n Roll laat het de luisteraar achter met exact hetzelfde gevoel: “I can’t get enough of rock ’n roll. I feel it in my heart, I feel it in my soul.”

Luister van Back With A Bang:

  • Make Us Look Good
  • Money Back Guarantee
  • Can’t Get Enough Of Rock ’n Roll

gif-band-members-2

Of lees dit