REVIEW: The Glorious Sons – Young Beauties and Fools (★★★☆☆)

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Daan Visser

Na jaren van “hard touring and hard partying” heeft Brett Emmons al zijn jeugdherinneringen en ervaringen verzamelt en in zijn muziek gestopt. Het resultaat: The Glorious Sons’ tweede album Young Beauties and Fools, een nostalgisch rockalbum met de mogelijkheid om de internationale hitlijsten te beklimmen.

De eerste single van hun nieuwe album, Everything is Alright haalde de eerste plaats van de Canadese rock/alternative charts. Daar moest natuurlijk een videoclip van komen en hierna haalde Everything is Alright ook nog eens nummer 46 in de Amerikaanse rockcharts. Alles wijst erop dat het album van The Glorious Sons een glorieuze toekomst tegemoet gaat.

De nummers hebben allemaal ongeveer dezelfde opbouw: een redelijk rustig couplet dat zich opwerkt richting een opzwepend rockrefrein. Een formule die je terugziet in de rockbands die het internationaal goed doen. De teksten gaan over de lusteloosheid en verwarring die je voelt als je jong bent, een thema wat iedereen wel aan kan spreken. Als klap op de vuurpijl zitten er ook nog eens twee ballads in: Hide My Love en Thank You For Saying Goodbye. Zanger Brett Emmons is verantwoordelijk voor de teksten. Het is een heel autobiografisch album geworden. Door de manier hoe de nummers in elkaar zijn gezet en het album is geproduceerd valt de rest van de band niet snel op. Er is geen instrument dat muzikaal het voortouw neemt.

Dit album heeft de potentie om The Glorious Sons naar het volgende niveau in hun carrière te brengen. Alles wat Young Beauties and Fools tot nu toe heeft gedaan spreekt in het voordeel van de band. Helaas bevat het album niets iets waardoor de band eruit springt. Het is een voorspelbaar en herkenbaar album. (★★★☆☆)

Luister van Young Beauties and Fools:

  • Godless, Graceless and Young
  • Everything Is Alright

gifbanner-the-front-bottoms

Of lees dit