REVIEW: The Inspector Cluzo – We The People Of The Soil (★½)

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Stefan Koren

Vooropgesteld, de muziek op We The People Of The Soil is niet slecht. Sterker nog, sommige liedjes klinken muzikaal erg goed, maar het is vooral de zang die stoort. Daarin zit een soort tegenstrijdigheid die niet te plaatsen valt.

The Inspector Cluzo heeft namelijk geprobeerd een boodschap af te geven met dit album. Het duo leeft op het Franse platteland en maakt die achtergrond met titels als A Man Outstanding In His Field, The Globalisation Blues en We The People Of The Soil ook snel duidelijk. Maar toch voelt het niet oprecht. Dat komt door de Engelse teksten, die gezongen worden met een behoorlijk Frans accent. Hierdoor wordt een tekst als “You can’t get it just buying greeny things, you gotta feel it” in een nummer over het plattelandsleven ongeloofwaardig en krijgt het niet de juiste lading mee.

Er zijn ook goede dingen te vinden in het album, nogmaals, muzikaal klinkt het erg goed. Op Cultural Misunderstanding klinkt de samenzang erg fijn en bij Pressure On Mada Lands, een samenwerking met Tyler Bryant, brengt een stotterende gitaar eindelijk wat interesse. Helaas blijft het Franse accent overheersend storen en krijgt de muziek niet de lading die het soms zeker verdiend. Want als de teksten op een betere manier gezongen zouden worden, zou het album een mooi protestalbum zijn.

Luister van We The People Of The Soil:

  • Pressure On Mada Lands
  • Little Girl

yungblud-banner

Of lees dit