REVIEW: The Killers – Wonderful Wonderful (★★★★☆)

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Joop Aerdts

Het vorige album Battle Born van de The Killers dateert alweer uit 2012, hoog tijd dus voor wat nieuws van Brandon Flowers en zijn bandleden. In 2015 maakte Flowers met gitarist Dave Keuning bekend dat de raderen alweer draaiden voor het vijfde album, maar pas twee jaar later mogen we met de band uit Las Vegas meegenieten.

Normaal gesproken bestaat een album van de The Killers uit een mooi contrast tussen stevige rocknummers en poppy songs waarbij Brandon Flowers met zijn gevoelige stem het publiek weet te raken. Echter blijkt dat de Amerikaanse band deze keer voor meer pop heeft gekozen dan krachtige rocknummers. Nummers zoals Rut, Have All The Songs Been Written? en Life to Come zorgen voor zachtheid op Wonderful Wonderful. De diepgaande teksten die Flowers overbrengt, zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen, en dan met name over ‘hoe het is om een man te zijn’. De ruwe rocksound – die absoluut niet gek is bij het denken aan The Killers – is minder terug te vinden op dit nieuwe album. Doordat de teksten over persoonlijke en empathische verhalen gaan, is het album wat gedempt qua krachtige songs. De nummers The Man en Out Of My Mind hebben een hoog pop-gehalte, waar je lekker op kunt dansen en die weer afwisselen met de zachtaardige en luide nummers van de plaat.

De songs zitten muzikaal gezien sterkt in elkaar. De verschillende soorten sounds van synthesizers, gitaren, en baslijnen zorgen voor een ijzersterke muzikale plaat. Doordat er veel gespeeld wordt met synthesizer/ keyboardgeluiden (en soms zelfs stemvervormer) klinken een aantal nummers wat future-achtig, wat weer creatief is gevonden door The Killers. Het nummer Run For Cover blaast je echt omver! Je voelt aan de opbouw van de basgitaar, drums en de stem van Flowers dat het nummer tijdens het refrein gaat losspatten. Het is haast niet te beschrijven hoeveel geluidssporen in Run For Cover zitten. Dit betekent dat het voor The Killers weer is gelukt om je oren te voeden met een buitengewoon sterk rocknummer. (★★★★☆)

Luister van Wonderful Wonderful:

  • Life To Come
  • Run For Cover
  • The Man
  • The Calling

 

Of lees dit