REVIEW: The Longshot – Love Is For Losers (★★★★☆)

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Jaap Smit

Wat Green Day’s Billie Joe Armstrong in zijn vrije tijd doet blijft toch een opmerkelijk scala aan activiteiten. Als hij niet onder een bizar alias met z’n band ergens in een kroeg speelt, produceert hij de band van zijn zoon of speelt hij een rockvader in een speelfilm. Dat er van de week dus patsboem een plaat klaar lag van zijn nieuwe band The Longshot is achteraf gezien niet eens zo’n verrassing en eigenlijk was het ook wel weer tijd voor iets spannends van de zanger – zeker na zijn geflopte coverplaat met Norah Jones. Op Love Is For Losers maakt hij – ietwat lage – verwachtingen waar waarvan we niet wisten dat we ze hadden.

Of Armstrong Love Is For Losers nou gebruikt als stal voor z’n ongebruikte liedjes van afgelopen jaren of niet, het elftal nummers grijpt loepzuiver in elkaar en bungelt gemakkelijk rond in knetterende rock’n’roll. Geen politiek geneuzel, geen boze leuzen maar fifties rock in de vorm van The Last Time, Taxi Driver en ondiepe, voorspelbare rockliedjes met oneliners als ‘pitstains and cigarettes, this party is getting dull’. Chasing A Ghost, Kill Your Friends en Turn Me Loose drukken wel sterk tegen Green Day-materiaal aan, maar zijn zeker gebaat bij de luchtige sfeer die op Love Is For Losers heerst. Het hoeft niet zo nodig te prikken, and if it does, dan is het prima.

Na Revolution Radio, de eerste degelijke Green Day plaat in jaren, is Love Is For Losers nog een late reminder dat de frontman weer op een goed spoor zit. Met minimale promotie en kordate aankondiging oogsten Billie Joe Armstrong en z’n band een maximaal resultaat; een album dat in al z’n simpelheid toch z’n mannetje staat. Geen grootheidswaanzin of geforceerde vernieuwingsdrang, Billie Joe wil gewoon rockliedjes maken die, hoe voorspelbaar ze soms ook zijn, goed klinken. En als je het zoals op Love Is For Losers doet, dan kan voorspelbaar ook best lekker zijn.

Luister van Love Is For Losers:

  • Chasing A Ghost
  • Love Is For Losers
  • Turn Me Loose

banner-joa-18

Of lees dit