REVIEW: Two And A Half Girl – Disconnected (★★★★)

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Jaap Smit

De bandnaam doet misschien denken aan die matige comedyshow met Charlie Sheen, maar Two And A Half Girl komt met hun EP Disconnected allesbehalve grappen maken. Het vijfkoppige Utrechtse beest releast een vijf tracks die tot in de puntjes brute post-hardcore madness combineren met sterke melodieën: een perfecte gateway-release voor iedereen die dieper het genre in wil duiken.

Met Seperated blaast de band je eerst een tollende wervelwind van riffs je gezicht in, om vervolgens binnen twee minuten te sprinten tussen epische refreinen, smerige vocals en spitsvondige gitaartrucs. De eerste tonen van Page on Rewrite doen denken aan 00’s emocore en hier is de instrumental bij vlagen wat meer richting punk dan hardcore, maar de vocals van zangeres Juliët van de Laak geven alle tracks een vlijmscherpe rand. De dynamische afwisseling tussen haar vocals en die van gitaristen Daan en Pim maken dat je geen seconde vergeet dat dit een teaminspanning is van formaat.

De single Drowned And Drained is in al z’n kracht een rauwe biecht van substance abuse, die de hoofdpersoon dwingt tot het beteren van z’n leven. Er klinkt woede en frustratie, maar er blijft aan het eind van de rit een deur openstaan voor een goede afloop. Afsluiter en titeltrack Disconnected dient aan de start nog loeistrakke post-hardcore riffs op, maar laat in de refreinen met cleane vocals en heldere melodieën ook een andere smoel zien. Zo speelt de band tot in de laatste track nog hun troeven uit. Met Disconnected laat Two And A Half Girl zien dat het met die decibellen wel goed zit, maar dat valt net zo goed te zeggen voor hun kijk op muzikale creativiteit.

Luister van Disconnected:

  • Seperated
  • Drowned And Drained

Of lees dit