REVIEW: Video Store – Leftovers EP

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Jaap Smit

De band zegt het zelf eigenlijk het best: “af en toe bestel je te veel eten, en bewaar je een portie voor de dag daarna. Het smaakt dan eigenlijk veel beter. Maar als je het te lang laat staan, gaat het rotten.” In die filosofie releast Videostore hun Leftovers: drie tracks die hun demo van vorig jaar niet haalden (maar te goed zijn om te laten liggen).

De tracks luisteren naar de titels Turn Up The Lights, Quitters en Wig Split en zijn hoorbaar de verloren broertjes van de demo-tracks. De verzorgde slacker-punk roert bands als The Front Bottoms en PUP samen tot een mix waarin de nummers nooit duizelingwekkende snelheden bereiken en een hijgende stem combineren met hier en daar een goed hangende hook (“Y’all say, we’re making this too easy”).

Als extraatje is Leftovers een fijn plaatje om aan het eind van de dag eens een biertje op open te trekken. Na de demo van vorig jaar is dit een gezellig, informeel weerzien met de band. Videostore maakt de juiste keuze om deze drie tracks ons niet te onthouden, want hiermee kunnen we onze zomer-indie playlist al voorzichtig vullen.

Luister hier naar Leftovers:

jera-on-air-gif

Of lees dit