CONCERT: Sam Smith in Tivoli Vredenburg 28-11-2014

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

10815710_820009751373738_956025998_n

Door: Sharon van der Werf

Years and Years trapte het uitverkochte concert in de grote zaal van Tivoli Vredenburg af. Dat deze band als voorprogramma gekozen was, werd meteen duidelijk: de sound van deze band paste precies bij de sound van hoofdact Sam Smith. Een combinatie van rustige ballads en energiekere nummers wisselden elkaar af. Het was te merken dat de zenuwachtige, bescheiden zanger van de band ook bij het enthousiaste publiek in de smaak viel. Tussen de nummers door werd er behoorlijk naar de zanger gefloten.

Rond negen uur was het zo ver. Een kleine anderhalf uur zong de Britse artiest de sterren van de hemel. Zijn hoge noten, die het gros van de 13-jarige meisjes tevergeefs probeerde mee te zingen, waren allemaal bloedzuiver.10818873_820009654707081_413576626_n

Niet alleen zijn eigen nummers werden gezongen, ook nummers van andere artiesten die Sam Smith inspireerde om te gaan zingen werden op het podium ten horen gebracht. Er werd gekozen voor het nummer How Will I Know van Whitney Houston. Met zijn prachtige stem was het voor de zanger geen probleem om een vrouwelijk nummer te zingen. Sterker nog: het leek alsof het één van zijn eigen nummers was. Kippenvel bij het pubiek.

Hoogtepunt van de show: de nummers Money On My Mind (gecombineerd met het bekende nummer Finally van CeCe Peniston), I’m Not The Only One en het laatste nummer Stay With Me. Deze nummers, die allemaal veel op de radio gedraaid zijn, werden door iedereen meegezongen. Vooral bij het nummer Money On My Mind zorgde de zanger voor een feestje, zowel op het podium als bij het publiek.

Bij het toegift breekt de zanger de harten van enkele meisjes die vooraan staan. ‘This song is very special for me. I wanted this song to be for my first ever boyfriend,’ zei hij over het nummer Make It To Me. Onder luid gejuich verlaat de zanger het podium. ‘Bye Holland, I see you next year!’ Met next year bedoelt hij natuurlijk zijn show in de Heineken Music Hall op 2 maart, maar dat is helaas al helemaal uitverkocht.

(Foto’s: Sharon van der Werf)

Of lees dit