REVIEW: Seven Lions – Worlds Apart EP

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Seven-Lions-Worlds-Apart-EP

De Amerikaanse EDM producer Seven Lions (ook bekend als Jeff Montalvo) beweert zelf al jaren dat hij zelf niet zo’n dance-fan is, maar liever naar viking-geïnspireerde metal luistert. Gek dan toch dat hij zelf al flink wat jaren de meest innovatieve dance/dubstep voortbrengt, zo ook op zijn laatste EP Worlds Apart.

In zijn voorgaande EP’s Polarize en Days To Come stonden al een aantal knallers (dikke tip: Below Us Smooth Remix), dus is het de vraag of Seven Lions in vijf tracks en vier verschillende gastartiesten er een paar hits uit kan slepen. Worlds Apart opent veelbelovend met Don’t Leave. Voor deze tracks heeft Lions de hulp ingeroepen van Ellie Goulding, die door de jaren wel vaker zich heeft laten horen in dancetracks. Ook de Estse zangeres Kerli neemt een hoofdrol in op de EP; in de tracks Worlds Apart en Keep It Close verzorgt ze de zanglijntjes.

Kenmerkend aan de muziek van Seven Lions is de opbouw, die bijna gelijk is aan een normaal popnummer, met coupletten, refreinen en bridges. Tel hier diepe bassdrops bij op en je hebt een plaatje waarop je de hele nacht wel kan dansen. Hiervoor zijn mensen die een moppie over zijn muziek willen zingen dus wel noodzakelijk; het volledig instrumentale Nepenthe is daarom ook de minste van de EP.

De track Strangers, waar Myon & Shane 54 en Tove Lo op meewerken zijn prima springers, maar missen hier en daar wat momenten waarop het openbarst, het lijkt af en toe meer op Tiësto dan op Seven Lions zelf. Sluiter Keep It Close start in met een wel heel ongebruikelijk ritme voor EDM, maar weet door de bijna klassieke feel toch te boeien. Ook hier gaat de DJ net iets te zuinig om met die diepe bassdrops, een puntje waarop we bijna zouden afknappen. De creatieve deuntjes, pianootjes en de legermacht aan gastartiesten maken Worlds Apart het luisteren waard, maar volgende keer mag het blik dirty bass vol opengetrokken worden.

Luister van Worlds Apart:

  • Don’t Leave Ft. Ellie Goulding
  • Worlds Apart Ft. Kerli

Abonneer je op de LLUID Spotify Playlist om direct te luisteren!

Of lees dit