REVIEW: Simple Plan – Get Your Heart On! The Second Coming

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

1471798_10151730331261516_449709314_n

Waar de nineties Blink-182 en Green Day aan het roer hadden staan, brachten de zeroes de Canadese punkers van Simple Plan groot. Met de hits Untitled, Perfect en Welcome To My Life wisten ze precies de snaren te raken van de onzekere tienerharten. In 2011 kwam het vierde studioalbum van de band uit, Get Your Heart On! (GYOH), waarna een indrukwekkende wereldtournee volgde. In een interview vertelde zanger Pierre Bouvier onlangs dat album nummer vijf alweer in de steigers staat, maar dat de fans eerst nog hun hart kunnen ophalen bij Get Your Heart On – The Second Coming! (GYHOTSC!)

(GYHOTSC!) lijkt het vervolg op de plaat dat ons Jet Lag en Summer Paradise bracht, maar is het niet. In principe is het een EP met de b-kantjes van het album. Op de site van de band staat dat alle tracks zijn geschreven in het schrijfproces voor GYOH, maar de definitieve tracklist niet haalde. Anyways, nieuw materiaal blijft nieuw materiaal, dus het voelt niet als afdankertjes die we voor geschoven krijgen. GYOHTSC! Telt zeven tracks die de band nog op de plank had staan, die stuk voor stuk klinken alsof het album nèt niet hebben gehaald, want iedere track klinkt heel degelijk. Opener Ordinary Life is qua popgehalte iets minder dan megahit Jet Lag, maar zonder twijfel had het ook net zo goed het album kunnen openen.

Keihard rocken, maar zeer gestructureerd, dat lijkt de rode draad van de EP te zijn. The Rest Of Us knalt er heerlijk doorheen, maar klinkt toch heel gepolijst. Het lukt Pierre Bouvier met z’n 34 jaar nog prima om zich thuis te voelen in de jeugdige poppunkscene. Halverwege gooit Fire In My Heart het roer even helemaal om, met een relaxte gitaarlijn waar je u tegen zegt. Simple Plan is te prijzen dat het geen GYOH – Deluxe Versie uitgeeft voor een belachelijke hoge prijs, maar dat het het nieuwe materiaal op zich uitbrengt. Dat is ook wat GYOHTSC! Zo prettig maakt om te luisteren; zeven toptracks die de band nog over had, maar in kwaliteit niks onder doen voor de nummers op GYOH. Afsluiters Lucky One en Try, halen het tempo wat omlaag, wat de diversiteit op de EP ten goede komt.

Simple Plan begrijpt hoe je fans tevreden houdt, ook als er even geen spannende dingen gebeuren. Ondanks dat het b-kantjes zijn klinkt GYOHTSC! fantastisch en geheel in de sfeer van GYOH. Simple Plan laat ondanks haar leeftijd zien dat het qua relevantie in de scene niks heeft ingeleverd, en misschien zelfs wel steeds beter wordt. Luister van Get Your Heart On – The Second Coming!

  • The Rest Of Us
  • Fire In My Heart
  • In

Abonneer je op de LLUID Spotify Playlist om direct te luisteren!

Of lees dit