CONCERT: Slash in de Heineken Music Hall 24-11-2014

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

slashziggo1

Door: Maaike van der Linden

Op 10 september 2014 kwam World on Fire uit, het derde solo album van Slash. Ook op dit album nam Myles Kennedy, de zanger van Alter Bridge en van Slash solowerk, de vocalen op zich. Twee jaar geleden speelden Slash, Myles Kennedy and the Conspirators voor het eerst in de Heineken Music Hall en na vorig jaar ook 013 bezocht te hebben, kwamen ze deze keer weer naar Amsterdam.

Al vroeg in de middag verzamelde de eerste concertgangers zich voor de Heineken Music Hall. De stemming zat er al goed in, overal klonk muziek van Slash en dan met name World on Fire. Na een flink aantal uren gingen dan eindelijk de deuren open en stroomde de zaal vol. slashziggo2
De avond begon met Monster Truck, een stevige hardrockband uit Canada die vanavond voor het eerst in Nederland speelde. De band speelde een kleine drie kwartier en daarna werd het podium omgebouwd voor Slash.

Slash begon de show met een spetterende uitvoering van You’re A Lie van het tweede solo album van Slash: Apocalyptic Love. Nummers van alle drie de solo albums kwamen aan bod in deze ruim twee uur durende show. Naast het solo werk van Slash werd er ook muziek van Guns ’n Roses gespeeld. Het publiek ging los op nummers als Crazy, Mr. Brownstone en Sweet Child ‘O Mine. Tijdens Rocket Queen verliet Myles Kennedy bescheiden het podium en verraste Slash het publiek met een gitaarsolo van ongeveer tien minuten.

Er hoefde niet heel lang om meer geroepen te worden. Al heel snel waren de heren terug op het podium om af te sluiten met Paradise City maar daarna was het ook echt klaar en kwamen ze niet meer terug. Het publiek kon nog terecht bij de aftershow waar de happy hardrock van The Dirty Denims te horen was.
De band was in topvorm en genoot van het spelen en dat maakte dit concert tot een genot om te zien en te horen.

(Foto’s: Maaike van der Linden)

Of lees dit