REVIEW: Slaughterhouse – House Rules

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

slaughterhouse-house-rules-00-01

Een hoop rap artiesten maken van het vele materiaal dat er tussen het LP recorden wordt gemaakt een tussentijdse mixtape. In dit geval is Slaughterhouse (Joe Budden, Joel Ortiz, Crooked I & Royce Da 5’9′) al geruime tijd onderweg naar hun tweede studio album Glass House, welke dit jaar uitgebracht zal worden. House Rules is de mixtape die er nog even uit word geperst voordat hun echte LP losbarst. De plaat bestaat uit 10 tracks met de gebruikelijke afwisseling tussen de vier mannen.

House Rules is een sterke en solide mixtape met een duidelijke knipoog naar het aankomende album. Natuurlijk is nog niet bekend hoe Glass House zal gaan klinken, maar volgens de groep zal een vernieuwing qua sound niet vergezocht zijn. Dat gegeven is goed terug te horen over dit schijfje. Voor de mensen die Slaughterhouse al wat langer kennen en hun eerste album hebben mogen horen klinkt dit als een stap in een nieuwe richting. De beats klinken allemaal wat losser en er is meer geëxperimenteerd in de producing. Er is ruimte gemaakt voor meer vrijheid in instrumenten en uitbestede refreinen als in de track Trade It All.

Slaughterhouse is zoals gebruikelijk niet op hun bekkie gevallen. Bar voor bar word rijkelijk gevult; ieder woord lijkt echt goed te zijn uitgekozen. De verhalen pot wordt ook open getrokken en sleept je mee van song naar song. Van gespit en braggen naar de groei van ondergrondse naar grote artiesten in bijvoorbeeld Offshore, iedere track word goed gebruikt!

Er is een duidelijke groei te zien, waar het eerste album Welcome to Our House een sterk maar nog beginnend werk was, lijkt het er nu al op dat het volgende album ramen gaat breken. Er zit duidelijk nog meer kracht in de beats en de lyrics. Hoewel dit nog een mixtape is en er nog geen duidelijk beeld is, mag er nu al een hoop verwacht worden van het aankomende tweede album. House Rules is sterk en enigszins experimenteel, hopelijk ligt het evenwicht hierin op de juiste plek zodra Glass House dropt en we kunnen zeggen dat hun huis echt rules!

Luister van House Rules:

  • SayDatThen
  • Offshore

Abonneer je op de LLUID Spotify Playlist om direct te luisteren!

Of lees dit