REVIEW: Sleeping With Sirens – Madness

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Jaap Smit

Who did it better? De cover van Sleeping With Sirens’ nieuwe album Madness doet onmiddellijk denken aan de Nederlandse Black Marble Selection, die met een soortgelijke foto ook flink bekend aan het worden is. Deze Queen-achtige opstelling is voor een springerige punkband als Sleeping With Sirens allesbehalve spannend te noemen, als dat maar niet doorslaat naar de nummers..

Net als bij All Time Low’s nieuwe plaat Future Hearts stond John Feldmann achter de knoppentafel bij Madness. Met een meterslange lijst topalbums op z’n naam is dit album op papier al een dikke
voldoende waard. De singles Kick Me en Go Go Go sloegen al prettig in en schommelden vooral tussen postpunk en Forever The Sickest Kids-achtige powerpop.

Op de andere elf tracks van Madness wordt deze vrolijke agressiviteit eigenlijk net iets te vaak onder het tapijt geschoven. Save Me A Spark en Fly doen hun best, maar Sleeping With Sirens probeert de bredere luisteraar te bereiken door een vrij softe versie van zichzelf. Op het akoestische The Strays lukt dat nog best aardig, maar op nummers als Gold en Left Alone doen ze zichzelf tekort. Ze blijven te dicht bij de grond, laten ruwe screams liggen en halverwege is er weinig over van wat zo goed begon met Kick Me.

Maar de band herpakt zich met Better Off Dead en We Like It Loud, die snoeihard rock ‘n’ roll terugbrengt. De slotakkoorden houden zich ook in de luwte, maar klinken een stukje doordachter. Heroine en November zijn in de vorm vrij onverwacht, maar zijn gewoon een hele andere kant van deze band. Vooral laatstgenoemde en de titletrack wringen zich in allerlei melodieconstructies die je nooit van Kellin Quinn en friends zou verwachten. Maar anders is in dit geval zeker niet slecht. Madness is een rare verzameling up’s en downs, met toffe nummers en een handjevol teleurstellende uitstapjes. Behalve die cover is de inhoud allesbehalve zwart-wit.

Luister van Madness:

  • Kick Me
  • The Strays
  • Save Me A Spark
  • November

Wie staat er beter op? Sleeping With Sirens of The Black Marble Collection?

SWSTBMC

 

Of lees dit