REVIEW: Sofia Dragt – I See You

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

“.. the trees are pieces of art, in the winter”, zingt zangeres Sofia Dragt op All Day Long, de openingstrack van haar debuutalbum I See You. En met dat zinnetje wordt eigenlijk meteen het doel van de plaat bekend gemaakt. Dragt, die vorige jaar De Grote Prijs van Nederland in de wacht sleepte, heeft in I See You de perfecte soundtrack gevangen voor een ouderwetse witte winter.

Prachtige meeslepende nummers die drijven op Dragt’s uitmuntende pianospel tekenen in het hoofd van de luisteraar al stiekem de uitlijnen van een winters landschap. Geen springerig energiek gedoe, maar nummers waarin de teksten soms zelfs overbodig zijn. Oké, dat is misschien een redelijk radicaal statement, maar eerlijk is eerlijk, het grootste succes van I See You zijn de zwart-witte toetsen, die per nummer weer op een andere manier worden bijgestaan door andere instrumenten.

Ondanks dat er een sober wintersfeertje heerst, wordt dat meer dan eens prachtig ondersteund door mooie melodiewendingen (Different, As You Fell), een steriele gitaarsolo (Sing Each Other To Sleep) of Enya-achtige vocals (I See You). De klassieke feeling van de nummers met Dragts heldere stem heeft sterk wat weg van zangeressen zoals Regina Spektor en Roos Blufpand, maar sprake van een duidelijke overname is er zeker niet. Haar eigen stijl van heldere nummers met een lichte hint van ingetogen, lieve melodieën spreken voor zichzelf. Wat dat betreft is er ook niets aan te merken op de timing van de release, dit is een prima set nummers voor een koude herst of winterdag, warme chocolademelk optioneel (maar wel aan te raden).

Het zijn maar negen nummers, maar dat is voor Sofia Dragt en band genoeg om te vertellen dat de winterse kou te overleven valt en dat de lente eraan komt. De samenstelling van lieve liedjes en zachte klanken valt precies goed, en behoeft zeker geen toevoegingen. De bijpassende muziek hebben we al, nu dus nog hopen op sneeuw.

Luister van I See You:

  • All Day Long
  • I See You
  • Different
  • Sing Each Other To Sleep

Abonneer je op de LLUID Spotify Playlist om direct te luisteren!

Of lees dit