REVIEW: Sparks The Rescue – Truth Inside The Fiction

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Truth-Inside-The-Fiction

Sparks The Rescue is afgelopen tijd goed bezig geweest, vanaf 2011 is ieder jaar wel iets nieuws naar buiten gebracht. Na het album Worst Thing I’ve Been Cursed With en een self-titled EP staat nu de EP Truth Inside The Fiction op het menu. Na een periode van het uitzwaaien en verwelkomen van nieuwe bandleden lijkt het met deze EP alsof Sparks The Rescue nu weer even rust in z’n kop heeft. De EP klinkt fris, luchtig en gewoon heel goed. Swingende gitaartjes, zomerse melodietjes, afgewisseld met rock. Als je fan bent van het vroegere, ruigere materiaal van de band, zal deze EP toch heel anders klinken.

Truth Inside The Fiction telt acht nummers, voor een EP is dat nog zeer royaal. De nummers klinken over het algemeen kalm, op het snoeiharde rockriffje van Coldest Coast na. Heel veel uitschieters naar heel hard of heel rustig kent de EP niet, het blijft allemaal dicht bij elkaar. De nummers gaan van soft rock-achtige Ceara Belle en Madison tot het akoestische Cold Cash Girls. Er wordt voldoende gespeeld met melodietjes, piano’s en orgeltjes om zo de verscheidenheid van de plaat te waarborgen. Het eerder vrijgegeven nummer Suicide King weerspiegelt wat Truth Inside The Fiction te bieden heeft; acht nummers die je zonder zorgen deze zomer op het strand nog uit je speakers kunt knallen.

Frontman Toby McAllister laat zien dat hij zich zonder moeite aanpast aan zijn (bijna geheel) nieuwe band. De plaat wordt na elke luisterbeurt kleurrijker en vrolijker, enig puntje van kritiek is dat de albumhoes totaal niet bij de inhoud past, maar dat valt te vergeven.

Luister van Truth Inside The Fiction:

  • Suicide King
  • Shake Me
  • Madison

Of lees dit