REVIEW: Stellar Kart – ALL IN

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

41cgwKTRboL[1]-500x500

Het leek allemaal opeens in elkaar te storten; na album nummer vier, Everything Is Different Now, besloten drie van de vier bandleden ermee te kappen, wat frontman Adam Agee alleen achterliet. Het leek het einde van Stellar Kart, dat ooit zo magnifiek punk met gospel wist te combineren. Na wat aparte uitstapjes, zoals een EP met punkversies van Disney-liedjes, werd Stellar Kart eindelijk weer een viermansformatie. Dit gezegd te hebben, de baspartijen en backingvocals staan vandaag de dag op naam van mevrouw Aleigh Shields, wat de sound van de band toch weer een interessante dimensie geeft.

Na het horen van de eerste single All In (Apologize), leek het alsof Stellar Kart een veel rustigere weg had ingeslagen, maar niet getreurd; ALL IN staat vol met nummers die à la Blink-182 je van je stoel afblazen. Opener Criminals And Kings zet precies de toon met krijsende gitaren en dravende drums. De nummers die wat rustiger aandoen, zoals Time’s Not Waiting en Before And After vormen over het algemeen wel prettige afwisselingen, al zijn het toch de echte punknummers die in de spotlights staan op de plaat.

Als gospelband zijnde stond de muziek van Stellar Kart altijd in teken van het geloof. Nu is dat ook wel te horen op dit album, al is het er soms wat moeilijker uit te halen. Het nummer Hollywood Reality laat het geloof even voor wat het is, maar heeft als boodschap dat we ons niet moeten laten verleiden door de tv-realiteit. Zeer herkenbaar, met allerlei verwijzingen naar de programma’s van vandaag de dag, zoals Jersey Shore en Toddlers & Tiara’s. Dit met een lekker rocksausje en je hebt één van de aandachttrekkers op het album.

ALL IN weet een prima balans te vinden tussen de wat timidere tracks, en nummers die een paar decibellen meer niet schuwen. My Surrender en Nowhere To Go But Up, twee nummers uit laatstgenoemde categorie, kunnen zich vooral qua melodie en kracht zich aansluiten bij de pareltjes die het album herbergt. Dit in combinatie met af en toe wat piano, vrouwelijke backingvocals en de prettige stem van veteraan Adam Agee geeft een frisse plaat. Als jeugdige punkrock je ding is, dan is ALL IN jouw album, want ondanks deze nieuwe start voor Stellar Kart, klinkt het nog net zo lekker als acht jaar geleden, toen het allemaal begon.

Luister van ALL IN:

  • All In (Apologize)
  • My Surrender
  • Hollywood Reality
  • Nowhere To Go But Up

Of lees dit