TRACK: Taylor Swift – Out Of The Woods

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Sharon van der Werf

Was je er na Shake It Off al aan gewend dat Taylor Swift tegenwoordig geen countryzangeres meer is, maar de popcharts beklimt? Zo niet, dan is hier het nummer Out Of The Woods. Het nummer wordt geen nieuwe single (en heeft dus ook geen videoclip), maar is, volgens Taylor Swift, “the greatest example of the sound of my new album, 1989.” Hoewel het dus geen single voor de radio wordt, werd het vier uur na de release al op de Nederlandse radio gedraaid.

Out Of The Woods heeft een sound die niemand ooit van Taylor Swift zou verwachten, maar ze komt er belachelijk goed mee weg. Veel fans vonden het een lachertje toen zij hoorden dat hun country-idool een popalbum zou maken, maar door het behouden van haar sterke songteksten en een vlekkeloze samenwerking met Jack Antonoff, waarmee Swift al eerder het nummer Sweeter Than Finction schreef, worden de fans niet teleurgesteld. Het nummer doet ons denken aan late-eighties pop door de synthesizers en het iets wat hypnotiserende effect van het refrein. Zoals veel van haar nummers, lijkt ook deze te gaan over één van haar exen. Een aantal hints uit het nummer wijzen dit keer naar de jonge One Direction–zanger Harry Styles, met wie Taylor eind 2012 een kortstondige relatie had.

Taylor Swift’s vijfde album, 1989, komt uit op 27 oktober. Totdat het zo ver is, zal Taylor Swift elke dag op Twitter een lyric van een nummer Tweeten. Maar die mogen jullie zelf lekker volgen.

Luister hier naar Out Of The Woods:

https://www.youtube.com/watch?v=onvhuoQCcMY

Of lees dit

CONCERT: Beartooth in 013

Of het nou een enorm Jera On Air-podium is of het Tilburgse 013, Beartooth geeft alles wat ze