TRACK: Taylor Swift – Welcome To New York

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

taylor-swift-2014-sarah-barlow-billboard-650

Door: Sharon van der Werf

Nog één laatste nummer voordat 1989 van Taylor Swift officieel uitkomt: Welcome To New York. Het nummer is, zoals de titel al doet vermoeden, een ode aan the city that never sleeps. De stem van Taylor lijkt in het nummer wat hoog gepitched: een verandering waar veel fans nog aan moeten wennen.

Het nummer zal de openingstrack van het album 1989 zijn omdat, volgens Swift, New York de inspiratiebron van haar nieuwe album is. Twee jaar geleden kocht de zangeres een appartement in The Big Apple, waar ze het ontzettend naar haar zin heeft. Toch lijkt het nummer, helemaal in vergelijking met de openingsnummers van haar albums Speak Now (Mine) en RED (State of Grace), wat inhoudsloos. De betekenisvolle teksten die we van de zangeres gewend zijn schitteren in afwezigheid.

Welcome to New York heeft een catchy, gemakkelijk refrein, maar er zit oneindig veel herhaling in het nummer. De lyrics ‘Welcome to New York worden maar liefst 28 keer gezongen. Het nummer lijkt in eerste instantie dus wat gemakkelijk, maar het toegankelijke refrein maakt het helemaal goed. Wederom zal dit nummer geen single worden, maar de Nederlandse radio draaide het nummer toch weer een aantal uur na de release. Het lijkt erop dat Nederland klaar is voor 1989, dat aanstaande maandag uitkomt. Nu de countryfans nog.

Luister hier naar Welcome To New York:

https://www.youtube.com/watch?v=mfDl98QPno8

Of lees dit

CONCERT: Beartooth in 013

Of het nou een enorm Jera On Air-podium is of het Tilburgse 013, Beartooth geeft alles wat ze