REVIEW: The Dangerous Summer – Golden Record

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

url-1

De zomer is in volle gang en lijkt voorlopig nog niet van plan te zijn te vertrekken. We doen het allemaal wat rustiger aan in het warme weer, en in combinatie met een ijskoud drankje of een raketje is dat prima vol te houden. Toch moet je opletten met al die zomerse zonnevreugde; de zon is en blijft fel, als je je niet goed insmeert verbrand je levend met alle donkerrode ellende van dien. En dan vraag ik me af; zou dat de situatie zijn die The Dangerous Summer met haar naam bedoelt?

Oké, oké, flauw, ik weet het. The Dangerous Summer dankt zijn naam hoogstwaarschijnlijk aan een boek van Ernest Hemingway met dezelfde titel. Of één van de leden het ooit heeft gelezen blijft onduidelijk. Wat wel vaststaat is dat deze zomer de band haar vierde studio-album heeft gereleased, onder de naam Golden Record. Met haar debuutalbum Reach For The Sun gooide de band in 2009 hoge ogen, en de single Where I Wanna Be was meteen een hit. De stijl, die vooral een solide muur van gitaarspel inhoud, werd toen zeer goed ontvangen.

Ondertussen zijn we vier jaar en drie albums verder. Maar de vervelende conclusie die we moeten trekken is dat de band aan stijl niets heeft ingeleverd, maar des te meer aan creativiteit. Het album klinkt als één geheel, maar daarbij ook als één track. Solide gitaren, vlakke drums en de rauwe stem van zanger AJ Perdomo maken het album na de eerste drie nummers gewoon.. saai. De opbouw is regelmatig hetzelfde, de vocals verheffen zich binnen de kortste keren weer naar een niveau waarvan je spontaan naar de Strepsils grijpt en qua melodie blijft de lat bedroevend laag. Af en toe spits je je oren wanneer een leuke hook voorbijkomt, maar die wordt dan binnen de kortste keren overstemd door een “wall of sound”. Doodzonde.

Hoe je het ook wend of keert, er valt niets meer te maken van dit album. Er zit geen fut of gevoel in. Na een aantal keer luisteren kun je er hoogstens een handjevol hoogtepuntjes uit halen, maar daarmee is alles ook gezegd. The Dangerous Summer zorgt voor een teleurstellende zomer die met haar Golden Record stiekem het brons nog niet eens waard is.

Luister van Golden Record:

  • Catholic Girls
  • Sins
  • We Will Wait In The Fog
  • Miles Apart

Of lees dit