REVIEW: The Deaf – The Deaf

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

 

Door: Jelle de Ru

Het was heel lang wachten op het nieuwe album van the Deaf, -de uitlaatklep van Spike van Di-Rect.- Maar vorige week knalde hij de ether in. En nu ligt hij op de desk hier bij LLUID!

Verbazingwekkend genoeg is dit album ‘self titled’. De tweede plaat van The Deaf gaat de kast in als ja, The Deaf dus. Misschien is het een teken dat dit het echte geluid van The Deaf is, want het nieuwe album is vooral gevarieerder dan Toot Whistle Plunk Bloom. Zo is Go Loose Yourself precies wat je verwacht van The Deaf, net als Not Your Man en Laydown Honey. Maar op het tweede album is ook ruimte voor meer Soul en wat rustigere nummers Rides In, Rolls Out is een klein pareltje geworden, net als Soultrapper. Het heeft een klein beetje wat weg van Miles Kane, maar stiekem ook een beetje van Di-Rect zelf.

Niet ieder nummer is trouwens even goed, Sin City -tevens de single- is iets wat aan de brave kant, maar dat word ruimschoots goed gemaakt met I Got Love als Rockabilly knaller. Een nummer dat ik meende te horen op Scumbash 2014. Al met al is The Deaf een veelzijdiger album, met meer kleur, mondharmonica en Hammond-orgel en dat smaakt naar meer. Ik ben erg benieuwd wat album drie gaat brengen, ik denk vooral nog steeds lekkere aanstekelijke punkpop liedjes. Lekker sixties. Ik weet in ieder geval welk album ik op vinyl aan de Sint vraag dit jaar.

Luister van The Deaf:

  • I Got Love
  • Isolator
  • Rides In, Rolls Out
  • Lonely Life

Of lees dit