REVIEW: The Fratellis – The Soul Crush EP

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

10616010_10152244933407471_8521439280765408680_n

De surprise-release van U2 spande deze week de kroon in de opmerkelijke muziekberichten. Niet te vaak worden er zulke geanticipeerde platen volledig gratis en voor niks weggegeven. Maar wat mensen hierdoor helaas vergeten is dat The Fratellis niet al te lang daarvoor hun Soul Crush EP als gratis download (dus geen gedoe met opdringerige iTunes-fratsen) aanbood.

De EP werd aangekondigd als dankbetuiging naar de fans die de band hadden gesteund in hun comeback de afgelopen jaren (wat resulteerde in het album We Need Medicine). De drie nummertjes op The Soul Crush EP zijn dan ook geen toppers, maar lijken meer uit de categorie b-kantjes voor We Need Medicine te komen (maar dat is niet zeker). They Go Down is een prettig bluesrock-nummer dat nog best de uiteindelijke tracklist had kunnen halen, in tegenstelling tot Oh Scarlett, dat als ballad niet zo ongelooflijk veel om het lijf heeft. Soul Crush is een goed voorbeeld van hoe de band hun vlotte rag-stijl op het laatste album hier en daar met wat piano combineert.

The Soul Crush EP is precies wat het is, een leuk aardigheidje met vooral geen hoge verwachtingen. Dat het met een paar klikken prachtig mooi op je computer staat is al helemaal fijn. Ondanks dat dit misschien geen nummers zijn waar je een Fratelli-album vol van wilt zien, zijn we zeker niet in de positie om hier over te gaan zeuren. En met onderstaande tweet zijn we alleen maar enthousiaster over wat The Fratellis binnenkort uit hun hoge blues-hoed zullen toveren.

Luister van The Soul Crush EP:

  • They Go Down

Abonneer je op de LLUID Spotify Playlist om direct te luisteren!

Of lees dit