REVIEW: The Lonely Island – The Wack Album

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

TLI

Iedereen weet dat muziek hevige emoties op kan wekken, maar nummers waar je van onder de tafel rolt in een foetushouding, happend naar adem van het lachen komen niet zo vaak langs. Je raad het al; de heren van The Lonely Island zijn weer terug met een goedgevuld album met ware komediepareltjes.

The Wack Album wordt bevolkt door maarliefst twintig nummers, twaalf gastartiesten en een overload aan grof taalgebruik, precies zoals we het trio kennen. Het laatste album Turtleneck And Chain (2011) bracht onder andere de hits I Just Had Sex, Motherlover en Jack Sparrow, waar bij alledrie ook weer andere artiesten meezongen. Het blijkt wel dat de kracht van The Lonely Island ligt in het verleiden van andere artiesten tot het meezingen van een hilarisch nummer. Ook de ondersteunende videoclips zijn eigenlijk net zo belangrijk als het nummer zelf, denk maar aan het legendarische Dick In A Box.

Zoals altijd houd The Lonely Island hun vertrouwde hiphop stijl aan, die altijd goed wordt afgewisseld door een gezongen refrein, bij voorkeur door een populaire artiest. Op dit album doen onder andere Billie Joe Armstrong, Adam Levine en Hugh Jackman mee. Het album begint al lekker, het nummer Dramatic Intro zegt niets teveel, maar na de rustige piano gaat het feest met Go Kindergarten (ft. Robyn) al lekker los. Elk nummer neemt van die kleine dingetjes op de hak. Zo gaat het nummer Hugs over het teveel waarde hechten aan iemand die je een knuffel geeft, en I Don’t Give A Honk is een overdreven protestsong tegen het vloeken. Gelukkig willen ze ons nog wel wat leren; het nummer Semicolon leert ons hoe we een puntkomma moeten gebruiken.

De eerste single YOLO kwam al een tijdje terug uit, maar bewijst zich tegen de achtergrond van het gehele album nogmaals, het is samen met zomerhit Spring Break Anthem één van de onbetwiste toppers op het album. Voor de fans van de twee alter ego’s van Andy Samberg en Justin Timberlake is er ook goed nieuws; hun twee “player” karakters staan wederom op het album, dit keer met het nummer 3-Way, samen met niemand minder dan Lady Gaga!

Dit album is weer een feestje, het klinkt lekker, en bij elk nummer ben je razend nieuwsgierig wat er nu weer belachelijk wordt gemaakt. Sommige nummers moet je vaker horen voordat je de clou snapt, maar dat is zeker geen straf. Met ondersteuning van een leger aan andere artiesten en hilarische video’s is het derde audiovisuele moppenboek van The Lonely Island zeker weer geslaagd.

Luister van The Wack Album:

  • YOLO (ft. Adam Levine)
  • Spring Break Anthem
  • Semicolon (ft. Solange)
  • 3-Way (ft. Justin Timberlake & Lady Gaga)

Of lees dit