REVIEW: The Maine – Forever Halloween

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

The-Maine-‘Forever-Halloween’-Album-Artwork

Het is een ‘ding’ onder bands; op een gegeven moment moet er volwassener muziek gemaakt worden. Nu genieten zelfs rocksterren de eeuwige jeugd niet, dus is het niet heel gek dat er soms zo wordt gedacht. Maar soms moet je het muzikaal opgroeien niet dwingen. Als je zoals The Maine blijft doen waar je je goed bij voelt, wordt je vanzelf volwassen. Maar soms misschien net iets té.

Forever Halloween is alweer het vierde album van de band. Twee jaar na voorganger Pioneer is het te horen dat de band toch duidelijk een wat meer timide weg is ingeslagen. De wazig voor zich uit kijkende persoon op de voorkant laat ook al geen eeuwigdurend halloweenfeestje zien, en de plaat zelf klinkt over het algemeen niet feestelijk. De nummers klinken minder melodieus, meer gericht op tekst en gewoon saaier. Niet veel nummers weten je te boeien zoals Everything I Asked For of Inside Of You van eerdere albums. Opvallend is dat de wat meer up-tempo nummers als Blood Red en White Walls niet echt weten te boeien, maar de rustigere nummers juist wel. Birthday In Los Angeles en These Four Words zijn juist weer hoogtepuntjes op de plaat.

Na een aantal nummers is het zeer duidelijk dat het vrolijke poppunk is verruild voor volwassener klinkende nummers. Het nummer Happy, die al op 15 april werd vrijgegeven, klinkt niet ongelooflijk spannend. Een somber sfeertje heerst op de plaat, en helaas is dat niet omdat dat de bedoeling was, maar omdat het gros van de nummers gewoon niet genoeg weet te boeien. In voorgaande albums was het al te merken dat er steeds minder lekkere poppunk te horen was, maar op Forever Halloween heeft dat z’n dieptepunt bereikt. Weinig memorabele momentjes en teleurstellende rocknummers. Het principe ‘jong geleerd, oud gedaan’ gaat hier niet op. Na het luisteren moet de vernietigende conclusie getrokken worden; The Maine heeft de vrolijke, wilde haren waardoor we ooit gegrepen werden verloren. Dan kun je net zolang halloween vieren als je zelf wilt, maar dat zal niets uithalen.

Luister van Forever Halloween:

  • Love And Drugs
  • Birthday In Los Angeles
  • F**ked Up Kids
  • These Four Words

Of lees dit