REVIEW: The Maine – Imaginary Numbers

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

1468775_10152042603205798_1159684461_n

Erg overtuigend was-ie niet, de vierde plaat van The Maine. Forever Halloween was een leuke toevoeging aan de platenkast van de liefhebber, maar het was te horen dat het vlotte doch serieuze imago had plaatsgemaakt voor écht serieuze en bijna saaie muziek. Een kleine tegenvaller voor een band die in het verleden een aantal punkhits op z’n naam had. En toch is Imaginary Numbers, een volledig akoestische EP, een meesterlijke zet van het vijftal uit Arizona.

Want waar Forever Halloween het al niet echt moest hebben van de rocknummers, maakte het rustigere duo These Four Words en Birthday In Los Angeles het iets draaglijker. The Maine wist precies hoe ze met gevoelige akoestische tracks om moest gaan, en dat blijkt ook maar weer op Imaginary Numbers. Track Raining In Paris was al een tijdje uit, maar blijft een prima nummer. Scheurende gitaren en drums zijn overal achterwege gelaten, maar het klinkt allemaal goed. Room With No Windows brengt een leuk ritme en gezellige klokken in, zodat ondanks het akoestische label op de EP het toch ‘vol’ klinkt, en heel lekker om te luisteren.

Klein minpuntje is Perfectley Out Of Key, waarop zanger O’Callaghan hoorbaar z’n stem ver uitrekt, wat eerlijk gezegd niet zo prettig klinkt. De muziek die eronder staat is aan de andere kant werkelijk subliem. Visions kennen we ook al sinds een dag, ook weer via een lyric video. De EP-versie begint (voor de goede luisteraars) met de laatste tonen van These Four Words, waarna de akoestische gitaar met zwevende ondertoon het overneemt. Naarmate het nummer vordert komen er meer muzieklagen over elkaar te liggen, wat ongelooflijk lekker werkt en tot een prachtig geheel wordt vervlochten. Afsluiter is het zes minuten durende Lovely Sad, waar we toch een bescheiden elektrisch gitaartje in tegenkomen. Een mooie lange staart aan een intieme en mooie EP, van een band waar ik een paar maanden geleden van vond dat ze het verloren waren. Woorden (deels) teruggenomen.

Luister van Imaginary Numbers:

  • Raining In Paris
  • Room With No Windows

Abonneer je op de LLUID Spotify Playlist om direct te luisteren!

Of lees dit