REVIEW: Thirty Seconds To Mars – Love Lust Faith + Dreams

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

o-LOVE-LUST-FAITH-DREAMS-570

Vier jaar na het weergaloze succes van This Is War (2009) is 30 Seconds To Mars weer terug om hun stempel in de popmuziek nog een stukje dieper door te drukken. Op 22 mei kwam het vierde album Love, Lust, Faith + Dreams uit, dat de stijgende lijn van voorgaande albums moeiteloos doortrekt.

Je zou het misschien niet zeggen, maar het Californische trio is al sinds 1998 bezig met het creeëren van haar geheel eigen genre. De band heeft haar eigen stijl ontwikkelt die eigenlijk nergens anders terug te vinden is. De combinatie van rock, klassiek en episch aandoende kinderkoren is een gouden mix die de gebroeders Leto en de heer Milicevic tot nog toe geen windeieren heeft gelegd. Na het overweldigende succes van het vorige album was het de vraag of dat geëvenaard kon worden, of misschien dat de band expres een geheel andere kant in zou slaan.

Geen van beiden. Love, Lust, Faith + Dreams heeft nét niet het niveau van This Is War, maar borduurt zeker voort op diezelfde stijl. De eerste single Up In The Air heeft een zelfde epische sfeer als bijvoorbeeld Kings And Queens, compleet met meezingende kinderkoren (die overigens door het hele album terugkomen). Dit gezegd hebbende heeft deze plaat wel haar eigen sfeer. Meer dan eens klinkt er een oosterse invloed door de nummers of blaast er een snoeiharde electro riff mee. Opvallend zijn de nummers Do Or Die en Bright Lights; deze nummers klinken erg poppy en indie, maar op één of andere manier passen ze prima in het twaalftal nummers die deze plaat telt.

Het is duidelijk te horen dat er meer expirimenten zijn gedaan: veel violen, twee volledig instrumentale interludes en de eerder genoemde popnummers zijn hier goede voorbeelden van. Geen van alle expirimenten doen afbreuk aan het album. Voor de traditionele Echelon (die-hard fans weten wat ik daarmee bedoel), scheurende gitaren en vernietigende drumsolo’s zijn er zeker ook te vinden, 30 Seconds To Mars blijft in alles toch dicht bij haar eigen stijl.

Vanaf de onheilspellende openingstrack Birth tot het sobere muziekdoosje aan het eind van het album blijft het interressant, en is het bij elke track weer een verassing welk muzikaal laatje er open zal worden getrokken. Love, Lust, Faith + Dreams klinkt helemaal af, een album waar er voor iedereen wel een hoogtepuntje te bespeuren valt. Net zoals de cover; kleurrijk.

Luister van Love, Lust, Faith + Dreams:

  • Up In The Air
  • City Of Angels
  • Bright Lights
  • Do Or Die

Of lees dit