REVIEW: This Legend – It’s In The Streets

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

 

Een ‘supergroup’ wil ik het niet noemen, maar als je twee oud-Yellowcard leden, een bassist van HeyMike! en een zanger van Stanley And The Search in je band hebt, mag je toch wel spreken van een fijne bak kwaliteit waar je nieuwe bandje mee begint. Toevallig genoeg heeft de verse punkband This Legend al deze eigenschappen, wat ervoor zorgt dat de verwachtingen voor debuutalbum It’s In The Streets toch wat hoger dan normaal liggen.

Oud-Yellowcard dreadlock-drummer Longineu Parsons stond samen met maatje Ben aan de basis van dit project, die op aanraden van NOFX’s El Hefe werd aangevuld met zanger Chris, waarna ook bassist Steven werd opgetrommeld. El Hefe’s advies mag meer dan prima genoemd worden, want als band klinken de verschillende muzikanten niet slecht. Maar ook niet fantastisch. This Legend werkt op It’s In The Streets verschillende beproefde punkrock-concepten af, zonder al te veel toeters en bellen. En dat is vet zonde, want met zoveel ervaring had er vast meer in gezeten dan een set van twaalf nummers die niet heel veel meer zijn redelijk goeie uitgebalanceerde punknummertjes. Want hoe weinig ze ook eigenlijk variëren, This Legend zorgt ervoor dat de plaat niet als een zooitje klinkt.

Een nette punkplaat waarop weinig spannends is te beleven, dat is waar we dus mee te maken hebben. Toegegeven, hier en daar doet This Legend een bescheiden poging om een nummer wel wat spannender te maken, zoals in Josh Lights A Fire en de titletrack, waar in het refrein mooi wordt gespeeld met de melodie. Eigenlijk had elke track zoiets nodig moeten hebben, maar speelt de band hoorbaar op safe. Toch zijn het deze subtiele elementjes die toch de hoop bewaren voor een episch vervolg op deze plaat.

It’s In The Streets is eigenlijk niet het album waar we op hoopte, gezien de ervaring van de bandleden. Desondanks krijgt This Legend het voordeel van de twijfel. Het prille begin van het fundament is gelegd, en mag met album nummer twee een heel stuk uitgebreid worden.

Luister van It’s In The Streets:

  • Lyrics With My Pen
  • It’s In The Streets
  • I Deserve Better
  • Josh Lights A Fire

Abonneer je op de LLUID Spotify Playlist om direct te luisteren!

Of lees dit