REVIEW: Tom DeLonge – To The Stars… Demo’s, Odds And Ends

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Jaap Smit

Het was het grootste rockdrama van het jaar tot nu toe: misvattingen en ruziënde managers zorgde ervoor dat Blink-182 van punkband degradeerde naar laffe soapserie. Na talloze openbare verklaringen en overdreven persberichten pakte zanger/gitarist Tom DeLonge zijn biezen. Maar in plaats van stilletjes via de achterdeur te verdwijnen, nam hij een berg onuitgebracht Blink materiaal mee, nu te beluisteren onder de naam To The Stars… Demo’s, Odds and Ends.

Hoewel er altijd nadruk is gelegd op het feit dat het album slechts een kleine greep demo’s en ander materiaal is, is het niet meer dan eerlijk om To The Stars als volwaardig album te behandelen. Het is niet bekend uit welk schrijfproces ieder nummer komt, maar de acht tracks zijn zeker geen overbodige aanvulling op het ouevre van Tom DeLonge. De nummers zijn snel, licht experimenterend (zoals dat vaak het geval is bij DeLonges andere band Angels And Airwaves) en eigenlijk best goed te pruimen.

De nummers New World en An Endless Summer lijken zo van het laatste Angels And Airwaves album The Dream Walker te komen, terwijl Suburban Kings en het ronduit gore Golden Showers In The Golden State niet hadden misstaan op een Blink-182 plaat. Daartussen zwerft To The Stars van rustige gitaarnummers zoals The Invisible Parade naar een punkrock-sneltrein op Circle-Jerk-Pit. Onderweg wordt er gestopt bij het halve bluesnummer Animals en ongevraagd interlude Landscapes. Maar afgezien van deze vraagtekens klinkt het warempel als één warm geheel.

De enige smet op dit album is het hele circus dat zich eromheen voltrok. Het uitbrengen van To The Stars voelt aan als een wraakactie van DeLonge op zijn oude band, maar inhoudelijk klinkt het als een feestje. Misschien dat DeLonge stiekem wat Blink-fans zijn kant op probeert te trekken en dat zou ‘m met To The Stars nog kunnen lukken ook.

Luister van To The Stars… Demo’s, Odds And Ends:

  • An Endless Summer
  • Suburban Kings
  • Golden Showers In The Golden State

Of lees dit

CONCERT: Billy Talent in 013

Na Simple Plan en Sum41 staat op 23 november die andere grote Canadese punkband in het Tilburgse 013:

CONCERT: The Driver Era in 013

De broertjes Lynch van The Driver Era maakten met Summer Mixtape een heerlijke soundtrack voor een relaxete zomer,