REVIEW: Trip To Dover – Kiss Fight Dance

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Twee Nederlandse muzikanten die naar Engeland trokken en vervolgens de electrorock-scene ingezogen werden, dat is in één zinnetje (en vrij kort door de bocht) de introductie voor Trip To Dover. In een Nederlands muzieklandschap dat aan de rock-kant nogal wordt gedomineerd door metal en hardrock is dit electroduo een frisse afwisseling die met de derde EP Kiss Fight Dance zich nog wel eens hoger dan die rest kan stuwen.

Eigenlijk ben je na openingstrack Lifelong Lovesong meteen al verkocht. Die power, die snelheid en die ongelooflijk bevredigende opbouw. Stop. Afzetten die CD. Beter dan dat nummer ga je het niet krijgen. Vanaf hier kan je alleen maar teleurgesteld worden. Diepe buiging voor Trip To Dover om zo’n meesterlijk nummer als Lifelong Lovesong uit je vingers te krijgen. Bijna on-Nederlands goed. De andere vijf nummers op Kiss Fight Dance worden hierdoor helaas genadeloos naar de achtergrond gedrukt. Het iets donkerdere Monochrome en het iets kalmere In This Rain, zijn leuke toevoegingen, maar halen bij lange na niet de hoogte van Lifelong Lovesong.

Toch is het geheel (inclusief drie remixes) een hele prettige ervaring, ook als je het eerdere werk van Trip To Dover nog niet echt hebt geluisterd. De remixes van In This Rain (Amsterdam) en Bitter Or Better (Rome) zijn na Lifelong Lovesong eigenlijk de beste tracks op de EP. Uiteindelijk eindig je met een soort haat-liefde verhouding met Lifelong Lovesong. Aan de ene kant omdat het zo’n vette track is, maar aan de andere kant omdat het geen enkele credits meer overlaat voor de andere nummers. Of dit nou heel jammer is weet ik eigenlijk ook niet meer..

Luister van Kiss Fight Dance:

  • Lifelong Lovesong
  • Amsterdam (In This Rain Remix)
  • Rome (Bitter Or Better Remix)

Of lees dit