REVIEW: Two Door Cinema Club – Changing Of The Seasons

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Two-Door-Cinema-Club-Changing-of-the-Seasons

De Noord-Ierse mannen van Two Door Cinema Club (TDCC) hebben vandaag hun Changing Of The Seasons EP uitgebracht. De band maakte afgelopen zomer bekend dat ze een verrassing in petto hadden, waarna al snel de single Changing Of The Seasons werd uitgebracht. Nu staat de hele EP tot iedereens beschikking, en het moge duidelijk zijn dat het drietal niet bepaald half werk heeft afgeleverd.

De single Changing Of The Seasons zet TDCC weer breeduit op de kaart, de single ademt uitbundige electropop, afgeblust met een heerlijk indiesausje. Onlangs is ook de videoclip van de track uitgekomen. Heel anders is dan Crystal, wat bijna geheel ondersteunt wordt door strijkers. Het is een enorm contrast, maar is er zeker geen minder nummer om. Juist die diversiteit tussen die twee tracks zorgt ervoor dat dit niet zomaar een experimentje is. De meeslepende dubbele vocalen van Alex Trimble stuwen de ‘epic-factor’ ook een eind omhoog.

De track Golden Veins is even wennen. De hoge refreinen en het ontbreken van de fragiele, razendsnelle gitaarloopjes van Sam Halliday geven het een rare sfeer die misschien niet volledig bij TDCC aansluit. Desondanks een track die best aan te horen is. Afsluiter is de Monsieur Adi Remix van Changing Of The Seasons. Waar sommige creatievelingen de originele track grotendeels in stand houden, heeft Monsieur Adi à la Frankenstein uit allerlei hoeken en gaten verschillende deeltjes geplukt en het weer tot één geheel gemaakt. Het enige wat er nog van het origineel overeind staat zijn de vocalen. De achtergrond is vervangen door een seventies/disco/Daft Punk-achtig arrangement, wat uiteindelijk weer de strijkers van Crystal her-introduceert. Dit hele geval duurt zo’n dikke zes minuten, dus voor de TDCC fans met een zwak voor disco is dit een mooi hoogtepuntje.

Changing Of The Seasons is een hartstikke prima meesterwerkje van het Noord-Ierse drietal, dat lekker de uithoeken opzoekt en niet vies is van wat nieuwe invloeden. In eerdere interviews dit jaar werd door Trimble al gezegd dat album nummer drie al in de bescheiden steigers staat, en staat gepland voor een release in 2015.

Luister van Changing Of The Seasons:

  • Changing Of The Seasons
  • Crystal

Abonneer je op de LLUID Spotify Playlist om direct te luisteren!

Of lees dit