REVIEW: UFLy – Love Smugglers

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Als je een liefhebber van goede muziek bent en on the side ook nog een beetje op de lyrics let, dan gaat Love Smugglers van UFLy je echt in tweeën scheuren. Het Poolse drietal heeft de muzikale potentie om zich te ontpoppen tot de U2 van het Oostblok, maar wanneer je met het tekstboekje op schoot meeluistert, gaan je nekharen binnen de kortste keren steil overeind staan. Engels docenten unite! En trek naar Polen! Nu!

Haha, flauw. Maar ik meen het wel. Voordat je ook maar de muziek gehoord hoeft te hebben heeft UFLy met hun nieuwe plaat al het eerste minpuntje te pakken. En daarmee ook het enige. Schiet mij maar lek, maar één van de betere rocksensaties komt dit jaar gewoon hartstikke uit Polen! Eerder noemde ik al even ‘Oostblok’ en ‘U2’ in één zin, en daar heb ik nog steeds geen spijt van. Of het nou gaat om de cleane melodieën op White Rain of de euforische stadionrock op Light On The Other Side, UFLy blijft verrassend goed uit de hoek komen.

Naast de vergelijking met U2 valt er eigenlijk wel een link te maken met alle grote bands uit het Verenigd Koninkrijk. Get Up had niet misstaan op het laatste Kaiser Chiefs album, en het zachte Eclipse had net zo goed een Keane-hit kunnen zijn. Is UFLy dan puur aan het copy-pasten op Love Smugglers? Mwoah, ergens wel, maar heel erg vinden we dat niet. UFLy houdt er zelf van regelmatig wat elektrische ondersteuning te gebruiken, en dat in combinatie met verschillende Britrock-concepten geeft een hele interessante invalshoek.

Of het nou gaat om het donkere en lang uitgesmeerde Prisoner of U2-in-de-eighties-kleinzoon Son Of The Road, UFLy houdt een stabiele koers aan, die met fijne softrock (plus alle helpende handjes uit de computer) Love Smugglers tot de plaat maakt die de band makkelijker een stuk verder de wereld in kan helpen. Maar volgende keer toch de erkende Engelsman die tekstjes laten nakijken hoor.

Luister van Love Smugglers:

  • White Rain
  • Eclipse
  • Surrender
  • Light On The Other Side

Of lees dit