VIDEO: Green Day confronteert ons met onze schermverslaving in clip voor ‘Oh Yeah!’

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Op 7 februari zullen we eindelijk weten hoe maf het nieuwe pad is dat Green Day is ingeslagen, wanneer de nieuwe plaat Father of All.. uit zal komen. Voor nu geeft de band nog een voorproefje weg, in de vorm van het nummer Oh Yeah! Scroll naar beneden om de clip voor het nummer te bekijken, waarin alle personages het maar lastig vinden om van hun telefoons op te kijken.

In het nummer staat een sample van Joan Jett’s Do You Wanna Touch Me centraal, waarover de band het volgende in de beschrijving zet:

BTW we sampled a song from the great Joan Jett’s Bad Reputation album. One of the writers on that song is a total asshole so we’re donating our royalties from this song to IJM and RAINN.”

Wie de asshole in kwestie is zegt de band niet, maar het is een grote kans dat ze naar Gary Glitter refereren, die het nummer Do You Wanna Touch Me origineel schreef en in 2015 werd berecht voor seksueel misbruik.

Dit jaar gaat de band met Weezer en Fall Out Boy op de Hella Mega Tour. Op 14 juni staan de drie grootmachten der rock in het Stadspark Groningen.

Bekijk hier de video voor Oh Yeah!

Of lees dit

CONCERT: Beartooth in 013

Of het nou een enorm Jera On Air-podium is of het Tilburgse 013, Beartooth geeft alles wat ze