VIDEO: Novo Amor neemt het op tegen plastic afval in de zee met single ‘Birthplace’

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

De term ‘plastic soep’ is tegenwoordig niet meer uit het nieuws te slaan en foto’s van misgroeide schildpadden als gevolg van afval in de zee zijn intussen op ons netvlies gebrand. Het is tijd om in actie te komen en dat vindt Novo Amor (echte naam Ali Lacey) ook. Met de video voor zijn nieuwe single Birthplace benadrukt de zanger – met een adembenemend onderwatersprookje – de ernst van de situatie. Scroll naar beneden om de video te bekijken.

Freediver Michael Board speelt de hoofdrol in de clip, die werd opgenomen in Indonesië. Hij speelt een persoon die arriveert op een perfecte aarde maar al snel zijn aartsvijand, het plastic, moet confronteren. De afvalwalvis uit de clip is dertien meter lang en werd gemaakt van afval dat Indonesische schoolkinderen hebben ingezameld. Over de boodschap van de video zegt Lacey: “We care about our planet. Currently, our oceans are under attack by a constant stream of plastic waste. A rapidly growing tumour for which we are responsible. Plastics infiltrate wildlife, the food chain and our bodies. The problem is complex and exists on many levels, but we believe that together, we can conquer it. With this video, we want to raise awareness to the plastic problem and inspire others to become a part of turning the tide.”

Birthplace is de eerste single van het gelijknamige album dat Novo Amor op 19 oktober zal uitbrengen. Vorig jaar bracht hij het album Heiress uit met producer Ed Tullet. Birthplace is zijn eerste echte solo-album.

Op 31 oktober speelt Novo Amor in Paradiso, Amsterdam.

Bekijk hier de video voor Birthplace:

Of lees dit