REVIEW: Walk Off The Earth – R.E.V.O.

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

rev-1363987381

Begin dit jaar werd de wereld even helemaal door elkaar geschud. Waar we tegenwoordig muzikaal alles uit de kast trekken, wist een groepje van vijf mensen en slechts één gitaar de wereld aangenaam te verassen. De Canadese band Walk Off The Earth zag haar fanbase zichtbaar groeien na de cover van Gotye’s Somebody That I Used To Know, die op Youtube meer dan 130 miljoen keer bekeken werd! Dat gaf stimulans voor nóg creatievere uitspattingen. Voor wie nog niet zo heel bekend met WOTE is, de band bestaat uit vijf steengoede multi-instrumentalisten, die met de meest uiteenlopende instrumenten bekende nummers coveren, of zelf maken. Hun muziekstijl is te omschrijven als reggea met indie-invloeden. Na het Youtube-succes bleven de heren en de dame niet stilzitten, en op 30 oktober kwam hun nieuwe EP R.E.V.O. uit.

Het is natuurlijk wel even een switch, als je van covers opeens naar eigen materiaal overstapt. Maar gelukkig heeft WOTE door de jaren heen al wat ervaring op gedaan met eigen materiaal, want R.E.V.O. is maarliefst al de derde uitgave van de Canadezen. Het telt slechts vier nummers, maar gezien de band voor volgend jaar een heel album op de planning heeft staan, kunnen we hier voorlopig mee vooruit. De vier gloednieuwe nummers klinken fris en verzorgd, en af en toe klinken er Afrikaanse invloeden doorheen, wat de muziek alleen maar ten goede komt. Ook het feit dat er drie verschillende vocalisten zingen houd het lekker divers, waardoor het ook niet saai wordt.

Voor een band die enorm commercieel succes heeft gehad, blijft Walk Off The Earth dicht bij zichzelf, en maken ze muziek die zij mooi vinden en geven niet toe aan de hedendaagse muziektrends. R.E.V.O. klinkt fris en vernieuwend, en zal hopelijk veel mensen aanspreken. Er zij gelukkig artiesten die autotune en draaitafels laten voor wat ze zijn en een gitaar durven op te pakken. Zij lopen weliswaar het risico het grote publiek mis te lopen, maar zij weten tenminste wel wat goede muziek is. Petje af.

Luister van R.E.V.O.:

  • Red Hands
  • Speeches

Of lees dit