REVIEW: We Crave The Quiet – We Crave The Quiet

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

Door: Bas Koppe

We Crave The Quiet combineert naar eigen zeggen soundscapes en alternatieve pop. De combinatie blijkt een gouden greep. Niet in de laatste plaats omdat het een combinatie is die je vaker ziet, maar des te meer omdat zij er een fijne eigen draai aan geven.

De meeste nummers op de plaat gaan niet zo snel. Dit past bij de omschrijving die de band zelf aan de muziek geeft, ‘verstilde landschap pop’. Deze omschrijving past goed bij de sfeer van de muziek en de teksten. Het nummer Fools Rush In is qua tempo een vreemde eend in de bijt: een uptempo nummer met banjo. Dit is een leuke afwisseling, waarvan ik had gehoopt dat er nog een op de EP zou staan. Maar op een EP kun je nu eenmaal niet zoveel muziek kwijt.

Het jammere is dat hierna de nummers eentonig overkomen. Er wordt wel gevarieerd in de manier van gitaarspelen en andere instrumentatie, maar door het ongeveer gelijke tempo lijkt het nogal op elkaar. Ik denk dat deze nummers live beter over zullen komen wanneer ze gecombineerd worden met de visuals die de band achter de hand heeft.

We Crave The Quiet presenteert haar EP op 13 maart in VLLA, Amsterdam.

Luister van We Crave The Quiet:

  • Rock The Boat
  • Fools Rush In

Of lees dit