REVIEW: We Fall Slowly – Butterfly Guillotine

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

wfswfsbg

Het gaat de Drentse rockband We Fall Slowly allemaal voor de wind; sinds de oprichting in 2012 werden er hier en daar wat leuke prijzen gewonnen en stonden ze onder andere in de finale van de Sena PopNL Performers Award. Daarbij stonden de laatste maanden vooral in het teken van de releases van verschillende singles, die we nu als één geheel kunnen beluisteren op Butterfly Guillotine, de debuut-EP van de band.

Dubbelsingle Harmless/Cut Your Lies liet al een toffe hardrockband zien die ondanks een flinke bak gitaargeweld goed in touch blijft met toffe melodieën. Vier van de zes tracks op Butterfly Guillotine waren al pre-release bekend, dus is de EP eigenlijk meer een single bundel (met twee nieuwe tracks). Da’s slechts een noemenswaardig detail, want de zes nummers (of je ze nou al kent of niet) blijven een tof feestje, en de ‘nieuwe’ nummers Do You Wanna?, die The Edge-achtige gitaarlijntjes over een prima rockbasis legt, en Cold Again doen daar zeker niet voor onder.

Against all odds vind We Fall Slowly’s harde stijl haar hoogtepunt in Take My Hand, een prachtig, rustig en meeslepend nummer dat niks aan kracht inlevert maar des te meer aandacht besteed aan melodie en gevoel. Zo verkent We Fall Slowly hun mogelijkheden binnen het indiecore-bereik, want zonder moeite gooit het nummer Harmless de versterkers weer vol open. Ondanks dat dit bijna een compilatie-EP van afgelopen maanden is, is Butterfly Guillotine een hele fijne basis waarvan We Fall Slowly (langzaam) omhoog mag stijgen (pun hartstikke intended).

Luister van Butterfly Guillotine:

  • Harmless
  • Take My Hand

Abonneer je op de LLUID Spotify Playlist om direct te luisteren!

Of lees dit

CONCERT: Beartooth in 013

Of het nou een enorm Jera On Air-podium is of het Tilburgse 013, Beartooth geeft alles wat ze