REVIEW: We Fall Slowly – Harmless/Cut Your Lies

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

a3764180721_2

Drenthe represent! De weg is aangelegd voor de oost-Nederlandse band We Fall Slowly. Ze beschrijven zichzelf als indiecore, maar in werkelijkheid klinkt het als lekkere rock, dat regelmatig tegen hardrock aan schuurt. De band werd in oktober 2012 opgericht, waarna het al prima haar weg vond in lokale bandwedstrijden. En daar houd het niet op, want de band mag volgend jaar spelen op Eurosonic 2014!

Okay, allemaal leuk en aardig, maar laten we eerst even kijken wat voor spreekwoordelijk vlees we momenteel in de kuip hebben. De band heeft namelijk 1 november haar EP Harmless/Cut Your Lies uitgebracht. Persoonlijk vind ik het label EP iets te overdreven, als we moeten concluderen dat het slechts een dubbel-single is. Twee tracks telt het schijfje. Niets meer, zeker niets minder. Want wat erop staat klinkt goed. En omdat we maar twee tracks te behandelen hebben, gaan we die eens even uitpluizen.

Harmless, daar begint het mee. Na de eerste paar seconden fenomenale opbouw barst het gitaargeweld los, wat doet denken aan het vroege Linkin Park. Tussen alles door zit een heerlijke leidende melodie, en het refrein (dat uitnodigt tot meebrullen) klinkt net zo fantastisch. Wereldkwaliteit is het nog niet, maar er zit een duidelijke basis die gewoon heel veel beloofd. De bridge die alles neerlegt is een mooi moment om de kracht van We Fall Slowly er vervolgens weer vol in te knallen.

Nummer twee van de plaat, Cut Your Lies. Des te schreeuwender de vocals, des te sneller had de rest stiekem gemogen. Het principes van knallende refreinen en wat rustigere coupletten heeft de band goed onder de knie, en ondanks dat lijken de tracks totaal niet op elkaar. Daarbovenop is het amper te horen dat elk lid zo Hollands als wat is. Niet dat dat bij voorbaat slecht is, maar de vocals doen erg overtuigend Engels aan, wat wil zeggen dat er zeker internationale mogelijkheden zijnvoor We Fall Slowly. Het is te hopen dat de band op een full-length album net zo kunnen constant kunnen presteren op dit ietwat kleine EP’tje, maar de eerste indruk is goed!

Luister van Harmless/Cut Your Lies:

  • Harmless
  • Cut Your Lies

Abonneer je op de LLUID Spotify Playlist om direct te luisteren!

Of lees dit

CONCERT: Beartooth in 013

Of het nou een enorm Jera On Air-podium is of het Tilburgse 013, Beartooth geeft alles wat ze