REVIEW: Wolfmother – New Crown

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email

wolfmotherDoor: Bas Koppe

Verrassing. Opeens was het daar. Zonder aankondiging, zomaar op hun Bandcamp. Nieuwe muziek van Wolfmother. ‘Wolfmother?’ zie ik je denken. ‚Die waren toch uit elkaar? En de zanger ging solo?’ Ondergetekende dacht dit ook en dacht ook dat deze plaat een muzikale voortzetting zou zijn van de solo-escapade van Andrew Stockdale, maar niets bleek minder waar.

Na de tour om hun tweede album te promoten werd het stil rond Wolfmother. De band speelde nog wel in een vage derde incarnatie op het Belgische Rock Werchter en er zou een album gemaakt worden. Uiteindelijk besloot zanger/gitarist Andrew Stockdale de stekker uit de band te trekken en solo verder te gaan. Het Wolfmother-album werd een soloalbum met de titel Keep Moving. Voor dit album is weinig promotie gedaan. Na een tijdje kwamen er opeens weer nieuwe foto’s op de Facebookpagina van de band van optredens van de band. Niks Andrew Stockdale solo, maar gewoon een vierde wederopstanding van Wolfmother met oudgediende Ian Peress op basgitaar en toetsen en Vin Steele op drums.

De muziek op het album ligt dichter bij het eerste album omdat dat ook in een trio gespeeld is. De invloeden van bands als Black Sabbath zijn nog duidelijk hoorbaar in nummers als New Crown. Maar ook invloeden van de vroege punk zijn terug te horen in het nummer Feelings. De band heeft op dit album gekozen voor een direct geluid. Het klinkt alsof de band alles live ingespeeld heeft. Onder de gitaarsolo’s zijn bijvoorbeeld geen extra gitaar of toetsenpartijen geplakt, wat je hoort is wat je krijgt. Wolfmother is op deze nieuwe plaat ook een stuk minder psychedelisch dan op de voorgangers. Het is een plaat van liedjes met duidelijke structuur en minder van de lange tussenstukken waarin gejamd wordt. Het resulteert in een fijne nieuwe plaat met de goede elementen van de voorgangers.

Luister van New Crown:

  • New Crown
  • How Many Times
  • Feelings
  • My Tangarine Dream

Abonneer je op de LLUID Spotify Playlist om direct te luisteren!

Of lees dit